Radionica za izradu sapuna ARTSAP iz Čačka osnovana je nakon dugogodišnjeg rada i istraživanja prirode i njenih darova, koji doprinose kako zdravlju uopšte tako i lepoti kože lica i tela. Istraživanja stručnog tima vršena su ne samo u Srbiji, čije su planine prebogate lekovitim biljem, nego i u drugim delovima sveta, naročito onim sa specifičnom klimom i retkim biljnim vrstama, nadaleko čuvenim po svojim sastojcima.
Tragajući za drevnim recepturama, zapisanim na pločama od gline, kojima se lečio i ulepšavao još preistorijski svet, stručni tim iz radionice ARTSAP prešao je i preko teritorije Azije, Bliskog Istoka, Persije i Mediterana, gde je svaki recept za higijenu i prirodnu kozmetiku obavijen velom tajne i čuvan tako dobro, kao zenica oka. Ali, naši istraživači uspeli su da omekšaju srca starosedelaca i dobiju ono što su tražili. Tako se, iz pomenutog dugogodišnjeg rada i istraživanja, najpre razvila ljubav prema proizvodnji prirodnih sapuna i drugih prirodnih preparata za negu kože, a potom je nastala i knjiga Kultura nege lica i tela, u kojoj su sabrani svi istraživački rezultati.
Iako istorija sapuna datira još iz starog Vavilona, prvi sapun od lovorovog ulja i drugih sirovina iz prirodnog okruženja stvoren je na kraju čuvenog puta svile, u sirijskom gradu Alepu. Proizvodnju tog rajskog sapuna ponosno su širile po Evropi generacije sirijskih majstora, a istarživači iz radionice ARTSAP pronašli su originalan recept u Španiji, u Kastilji, gde od XIII veka postoji centar za izradu tog sapuna. Presrećni i ponosni, poput prvog sirijskog tvorca, stigli su u Čačak, gde su doneli tehnologiju sirijskih majstora. Odmah posle njihovog dolaska pokrenuta je proizvodnja čuvenog sapuna od biljnih i aromatičnih ulja, unapređena savremenim dizajnom i obogaćena novim prirodnim sastojcima – kokosovim, palminim, bademovim, maslinovim uljem, kao i eteričnim uljima lavande, limuna, pomorandže, ruže, mente, bora, jasmina i drugih.
Vođeni svojim iskustvom, mi već dugi niz godina koristimo samo svoje sapune i druge prirodne proizvode i nudimo ih kupcima kao prirodnu kozmetiku kojom smo izuzetno zadovoljni.