Glicerin je trovalentni alkohol i nalazi se u svim biljnim uljima i mastima, a izdvaja se prilikom posebnog načina saponifikacije. Upravo zbog tog posebnog načina saponifikacije postoji velika i značajna razlika između industrijskih i prirodnih glicerinskih sapuna. U industrijske glicerinske sapune, u toku saponifikacije, dodaju se alkohol, šećer i mnogi aditivi, koji isušuju kožu i agresivno deluju na njen površinski sloj. Za razliku od industrijskih glicerinskih sapuna, prirodni glicerinski sapuni dobijaju se najčešće od kokosove masti i oplemenjeni su prirodnim biljnim ekstratima i mirisima. Prirodni glicerinski sapuni iz radionice ARTSAP, odlično rastvorljivi u vodi, sa lakoćom uklanjaju nečistoću, a u kozmetici predstavljaju najzdraviji način za negu kože lica i tela (zbog toga što imaju idealnu PH vrednost, pogodni su za negu kože beba i male dece).

Slično je i sa uljanim sapunima. Za razliku od jevtinih industrijskih uljanih sapuna, uglavnom hemijskih jedinjenja sa raznim sintetičkim aditivima, koji ostavljaju za sobom svrab, crvenilo, perutanje i ekcem, prirodni uljani sapuni iz radionice ARTSAP dobijeni su od najkvalitetnijih prirodnih sirovina – najčistijih biljnih ulja, eteričnih ulja i boja koje su takođe biljnog porekla. Zahvaljujući ovim sirovinama, prirodni uljani sapuni čuvaju kožu – obezbeđuju joj ne samo čistoću, već i potrebnu vlagu, a podstiču je i da se sama regeneriše. Istovremeno, prirodni uljani sapuni iz radionice ARTSAP imaju i blagotvorno dejstvo, jer su obogaćeni sa raznovrsnim biljnim lekovitim esencijama, moćni su da otklone najveći broj bakterija i mnoge dermatoze sa površine epiderma.
U radionici ARTSAP proizvode se sapuni za svakodnevnu higijenu lica i tela, sapuni za negu beba i male dece, sapuni za osetljive kože, podložne alergijama, sapuni za negu stopala, sapuni za brijanje, a izrađujemo i sapune po specijalnim poruđžbinama, pogodne za sanaciju specifičnih dermatoza.